Återuppta

Varje gång jag ställs inför att prata finska får jag lite panik.
Jag är rädd för att säga fel och blir stressad eftersom jag måste fundera en stund för att hitta rätt ord. Jag vill att det ska bli rätt. Annars vill jag helst inte säga något. Hittar jag inte en bra översättning behöver jag tänka ut ett alternativt sätt att svara för att gå runt problemet, vilket resulterar i ännu mer stress då det tar tid.

När slutade det att vara naturligt att prata det språk man vuxit upp med?
Och varför blev det så?

mustikka_flagga

Jag har nu kommit till en punkt i livet då jag vill hitta tillbaka till språket. Jag är rädd för att det annars kan gå förlorat helt. Jag vill damma av det och fortsätta där jag uppenbarligen slutade. Även gräva i varför det försvann. Förhoppningsvis hitta tillbaka till något, eller upptäcka en ny del utav mig själv.

Med denna blogg hoppas jag kunna inspirera någon mer att på egen hand börja där man slutade med det finska språket, eller att våga prova om det så är för första gången. Jag kommer även att tipsa om litteratur, film, musik, tv-serier och spel som har anknytning till Finland.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s