Clam man – en arbetslös mussla (spelrecension)

Clam man, en till hälften man, till hälften mussla arbetar på en majonäsfabrik i Snacky Bay. Ryktet går att en arbetskamrat fått kicken på fläcken. I hans plötsligt ökande mängd av e-post får han känslan av att något gått snett för företaget. Clam man blir inkallad till chefen och får samma hemska besked som sin kollega; han är avskedad.

clamman1

För att göra Clam mans liv ännu mer tragiskt får han morgonen därpå en saftig hyreshöjning.

Huvudkaraktären grubblar över den abrupta uppsägningen och magkänslan säger att något inte stämmer. Det verkade ju gå så bra för företaget?

Han ger sig därför ut för att ta reda på mer och i staden träffar han både en och annan ful fisk som kan ha ledtrådar om vad företaget sysslar med. Denna stackars musselman vill verkligen tillbaka till sitt majonäsjobb.

clamman2

Clam man är ett point and click adventure-spel, vilket är en slags interaktiv berättelse där man utforskar rum och områden, styr dialog och plockar upp föremål som kan vara användbara längre fram i spelet. Även små pussel dyker upp.

Det är fantastiskt fint ritat och fullt med roliga detaljer, underliga karaktärer och framför allt dåligt roliga skämt. Ett spel man verkligen kan slappna av till om man har lite tid över en ledig dag. Spelet är dock på engelska och har i nuläget inga översättningar.

Spelet är utvecklat av Team Clam som består av tre personer i Vasa, Finland. Det släpptes den 23:e maj i år.

Clam man kostar ca 80-90 kronor och finns på Steam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s